Waar ik liever niet kom

Waar ik liever niet kom (Uitgeverij Vrijdag, Antwerpen) is de titel van mijn debuutroman die op 28 april 2021 verschenen is.

Waar ik liever niet kom gaat over de 28-jarige Caroline. Terwijl haar complete vrienden- en kennissenkring gaat backpacken in Azië houdt ze voet bij stuk: zo’n reis is niets voor haar. Wat heeft ze te zoeken aan de andere kant van de wereld, thuis in Utrecht is het leven toch goed? Maar wanneer haar relatie op de klippen loopt, boekt ze halsoverkop een enkele reis naar Bangkok. Nog altijd even sceptisch als voorheen vertrekt ze met een grote rugzak en een stapeltje vergeelde brieven naar Thailand. Verre van zeker of ze het lef heeft om door te reizen naar het eiland waar ze eigenlijk moet zijn. Tenminste, als ze antwoorden wil op de vragen die de enveloppen in haar tas oproepen.

Het allereerste idee voor Waar ik liever niet kom ontstond toen ik dobberde in een bootje op een meer in Sumatra (2017). Pas twee jaar later kreeg het verhaal écht vorm. Dat was zonder de hulp van Ronald en Marie-Lynn van Uitgeverij Vrijdag, die vanaf het begin geloofden in dit boek, nooit gelukt.