Verjaardagskalender

Samen met vriendin en grafisch vormgever Lotte Peters maakte ik een bijzondere verjaardagskalender. In plaats van de twaalf maanden, vind je op iedere nieuwe bladzijde een sterrenbeeld en het element dat daarbij hoort. De collage’s en poëzie zijn geïnspireerd op eigenschappen van de zonnetekens en speciaal voor deze kalender ontworpen en geschreven. 

Het idee voor deze verjaardagskalender ontstond in het voorjaar van 2020 aan de Utrechtse Westerkade. Lotte en ik konden onze verjaardagen niet vieren door de lockdown, maar werden overspoeld met lieve berichtjes, telefoontjes, kaarten, bezorgde brownies en ballonnen. 

We namen ons voor om nooit meer een verjaardag van een dierbare zomaar voorbij te laten gaan. We fantaseerden over een bijzondere, zelfontworpen kalender waarop we alle verjaardagen kunnen verzamelen, eentje waarop onze liefde voor woord en beeld tot zijn recht komt.

En die kalender is inmiddels gedrukt door de lokale, groene drukker (Libertal Pascal). Met de hand regen we de pagina’s aan elkaar met een simpel touwtje (restmateriaal).

Bewust kozen we ervoor om de kalenders via ons eigen netwerk te verspreiden en niet aan te bieden in webshops. De eerste oplage (100 exemplaren) is bijna uitverkocht.

Een preview van de kalender én de mogelijkheid om er één, of meerdere, te bestellen, vind je hier.