Over Lies

Lies achter Letters van Lies hier, voluit Liselotte Idema, aangenaam! In het voorjaar van 2021 debuteerde ik met de roman Waar ik liever niet kom (Uitgeverij Vrijdag, Antwerpen). Vanuit een oldtimer caravan op het Sallandse platteland schrijf ik mijn tweede boek.

De afgelopen 10 jaar werkte ik in vaste dienst voor o.a. voor Libelle en NU.nl. Ook startte ik cityblog Liefs uit Utrecht, die ik vervolgens verkocht aan DPG Media, en zette ik regionaal online nieuwsplatform indebuurt Utrecht op.

Tussen (en tijdens) die verschillende banen door nam ik een kijkje in andere werelden. Zo reisde ik voor Libelle naar Zambia, bezocht ik vrienden in West-Australië en Indonesië, maakte ik nieuwe vrienden in Colombia, Peru en Brazilië. Ook proefde ik de sfeer in iedere Europese stad die me nieuwsgierig maakte om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat de wereld prachtig is, maar er maar één plek is die voelt als thuis. En dat is hier, in Nederland.

In 2020 trok ik me tijdelijk terug uit de hectische online journalistiek. Een jaar lang was ik offline om mijn debuutroman Waar ik liever niet kom te schrijven. Ook werkte ik als freelance journalist voor verschillende tijdschriften zoals Zin, Flow, Margriet en LFK, maakte ik een bijzondere verjaardagskalender met Lotte Peters en herontdekte ik mijn liefde voor poëzie.

Door de weeks woon ik in Utrecht, de weekenden breng ik zo veel mogelijk door in mijn huis op wielen op het platteland. In 2021 werkte ik als digitaal strateeg bij Algemeen Dagblad in Rotterdam, komend jaar stort ik me volledig op het schrijven van mijn tweede roman.

Nog meer weten? Bekijk mijn volledige cv op LinkedIn.