Waarom we bij een heftige bevalling meer aandacht moeten hebben voor vaders

De stress die een vader ervaart tijdens de bevalling van zijn partner heeft invloed op zijn mentale gezondheid na de geboorte van zijn kind, blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. Toch trekken maar weinig mannen die een heftige bevalling meemaakten hun mond open, waardoor ze onnodig met psychische klachten rondlopen.

De onderzoekers van University of Southern California in Los Angeles tonen aan dat vooral spoedkeizersnedes een risico vormen voor het ontwikkelen van depressieve klachten bij aanstaande vaders. Bevallingen die eindigen in zo’n spoedoperatie, leveren significant meer stress op bij vaders dan vaginale bevallingen met óf zonder pijnstilling en geplande keizersnedes.

[..]

Het hele artikel lees je hier (gratis).

Publicatie 7 april 2024, Ouders van Nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.