Publicatie Ouders van Nu: ‘Millennials leggen de lat hoog’

Millennials zijn de meest besproken en onderzochte generatie ooit. Ze zijn digitaal onderlegd, ambitieus en zelfverzekerd. Daarnaast zijn ze de generatie die nu jonge (aanstaande) ouders zijn. Waar lopen deze millennialmama’s en -papa’s zoal tegenaan?

Millennials (officieel generatie Y) zijn geboren tussen 1982 en 2000. Ze groeiden op in tijden van razendsnelle technologische en digitale ontwikkelingen, waardoor ze als geen ander hun weg weten te vinden in de digitale wereld.

Ambitieus, leergierig en zelfverzekerd

Ze zijn ambitieus en leergierig, en vinden het belangrijk zich te blijven ontwikkelen. In vergelijking met voorgaande generaties zijn millennials zelfverzekerder, kunnen ze meer narcistische trekjes vertonen én zijn ze vaker angstig en depressief. Dat blijkt allemaal uit de vele wetenschappelijke onderzoeken naar deze generatie.

Het is een beeld dat gz-psycholoog Kirsten Bilderbeek herkent. Ze runt een praktijk voor (aanstaande) ouders, waar ze dagelijks de beslommeringen van millennials hoort. ,,Millennials leggen de lat hoog. Ze willen de perfecte ouder zijn, maar dat is een onmogelijk streven. Geen enkele ouder is perfect.”

[…]

Het complete artikel lees je hier (gratis).

Gepubliceerd op 8 maart 2024, Ouders van Nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.