Publicatie Flair: Marloes (37) kreeg als zzp’er een burn-out:

Toen schrijver en illustrator Marloes (37) een burn-out kreeg, kwam ze als zzp’er thuis te zitten zonder hulp en inkomen. Ze nam een radicaal besluit en vertrok uit Nederland.

“Een burn-out krijg je niet door één gebeurtenis, het is een opeenstapeling van dingen. Onderuit ga je als de emmer overloopt. Ik weet nog goed wanneer dat bij mij gebeurde. Tijdens een vakantie checkte ik mijn mail. Een van mijn opdrachtgevers vroeg of ik een extra klus wilde doen. Dat mailtje was de druppel, tijdens het lezen knapte er iets.”

Paniekaanvallen

“Kan ik er niet eens twee weken tussenuit, zonder dat iemand een beroep op me doet, vroeg ik me af. Gevolgd door: waarom laat niemand me ooit met rust? Eenmaal thuis deed ik de opdracht alsnog. Daarna ging het bergafwaarts.

Paniekaanvallen volgden elkaar op. Ik kwam mijn bed amper uit, was doodmoe, maar kon ’s nachts de slaap niet vatten. Uren piekerde ik over opdrachten waar-tegen ik ‘nee’ had gezegd en de inkomsten die ik daardoor misliep. Het werd maar niet stil in mijn hoofd. De simpelste dingen lukten me niet meer: ik kwam niet uit mijn woorden en als ik achter mijn computer kroop, kreeg ik een black-out. Zelfs typen was een te grote opgave, ik kon de juiste letters op het toetsenbord niet vinden. Álles was te veel.”

[…..]

Het hele artikel lees je hier (€). Publicatie: Flair editie 2, 2023.

Eén antwoord op “Publicatie Flair: Marloes (37) kreeg als zzp’er een burn-out:”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.