Over geduld en dat waar iedereen altijd maar te weinig van lijkt te hebben: tijd

Geduld. In de vorige aflevering haalde ik de eigenschap al aan als absolute vereiste voor schrijvers in spe.

Maar ook auteurs die aan hun tweede boek werken moeten vaker dan eens terugvallen op die feature. Ik heb er best een flinke lading van, maar ook ik beschik niet over een onuitputtelijke bron.

Net als creativiteit, die na weken achtereen werken aan een nieuwe versie van het manuscript ‘op’ is. Het enige wat ik dan hoef te doen, is rust te nemen. Ontspannen en opladen, zodat het vat met ideeën langzaam weer volloopt.

Met geduld werkt dat anders. Als dat op is, ben ik dorstig en wil ik niets liever dan dat een vat vol creativiteit tot me nemen. Het in één keer achterover slaan, leegdrinken tot de laatste druppel.

Op dat punt ben ik nu.

Het is inmiddels een kleine drie maanden geleden dat ik de nieuwe versie van mijn tweede roman inleverde bij mijn uitgever. Meestal komt de terugkoppeling na een week of acht à tien. Meestal. Maar deze keer niet.

Ik weet dat ze ermee bezig zijn, dat ik nog even geduld moet hebben. Mijn uitgever is druk met boeken die in het najaar uitkomen en ik ben niet de enige auteur die om aandacht vraagt.

Dus ik wacht, en wacht. Sta iedere dag op met de gedachte ‘misschien vandaag?’, voor het slapengaan denk ik hoopvol ‘misschien morgen?’.

Al kost het me steeds meer moeite, want mijn vat met geduld is nagenoeg leeg. Ik snak ernaar om weer aan de slag te gaan. Maar ik weiger om bij de pakken neer te gaan zitten.

Dus ik brainstorm me suf, drink (ijs)koffie met mensen die me op de een of andere manier inspireren, heb kennismakingsgesprekken met potentiële opdrachtgevers, schrijf nieuwe verhalen, werk ideeën uit, ontdek mijn nieuwe woonplaats, zwem in de Noordzee en geniet van de prachtige Sallandse zonsondergang (zie hieronder👇🏻).

Bovenal probeer ik te genieten van dat waar iedereen altijd maar te kort van lijkt te hebben: tijd. Tot het moment dat ik de feedback ontvang, heb ik er zeeën van.

Veel liefs,
Liselotte

Pssst! Je las aflevering 20 van mijn tweewekelijkse nieuwsbrief Nieuwsletters van Lies. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet automatisch in je mailbox en zou je dat wel willen? Abonneren kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.