Wat Arthur Japin en ik met elkaar gemeen hebben

Schrijver word je niet omdat je droomt van een dik salaris, een landhuis en een Tesla. Een parttime vakkenvuller verdient momenteel meer dan ik.

Dat zeg ik niet om zielig te doen; ik ben helemaal oké met mijn knusse huis, mijn Kia Picanto en mijn zelf bij elkaar geschraapte schrijversfonds (waarover je alles leest in aflevering #4 van Nieuwsletters van Lies).

Waar ik naartoe wil: auteurs moeten het naast de verkoop van hun boeken (op, heb je haar weer, J.K. Rowling na dan) hebben van nevenactiviteiten. Lezingen, voordrachten, workshops, you name it.

Bijvoorbeeld in bibliotheken en boekhandels, op (basis/middelbare) scholen en hopelijk binnenkort/ooit weer op festivals.

De organisatie die bemiddelt tussen de organisatoren van dit soort schrijversoptredens is De Schrijverscentrale. Vrijwel al mijn literaire helden zijn er aangesloten. En ook ik ben sinds begin dit jaar te boeken (zie hier het bewijs). Daar ben ik uiteraard giga trots op en blij mee (🎊🥂).

Omdat het wat extra euro’s oplevert, zeker. Maar vooral omdat ik, in tegenstelling tot lessen, lezingen en presentaties die ik in het verleden gaf over de journalistiek, tijdens dat soort optredens mag vertellen over mijn grote liefde en passie: schrijven van fictie.

Terwijl ik ‘van fictie’ typ, besef ik dat ik mezelf tekort doe. En bijna vergeet om in te gaan op de cliffhanger van de vorige aflevering van mijn nieuwsbriefpoëzie.

Want naast de eerste versie van het manuscript van mijn tweede roman, leverde ik afgelopen maand ook een selectie van poëzie en proza in bij mijn uitgever. Meer dan honderd teksten, kort en lang, die een bundel vormen die (hopelijk dan) ook wordt uitgegeven. Binnenkort of later, in ieder geval ooit.

Over het manuscript van mijn roman gesproken, een dezer dagen verwacht ik de feedback (🙀🔥). Komende week hoop ik het schrijven weer op te pakken. Daarover vertel ik de volgende keer waarschijnlijk/hopelijk meer.

Dat was ‘m voor nu, veel liefs en een fijne dag!
Liselotte

Psst! Je las net aflevering 7 van Nieuwsletters van Lies. In deze nieuwsbrief schrijf ik wekelijks over de weg naar mijn tweede roman. Wil je je abonneren? Dat kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.