Welkom in de wondere wereld van ‘de tussenfase’

Het manuscript van mijn tweede roman ligt bij de uitgever. Aan het eind van de maand verwacht ik feedback. ‘En wat doe je nu dan?’, is de vraag die me om de haverklap gesteld wordt.

En dat is natuurlijk helemaal geen gekke vraag aan iemand die haar baan opzegde om zich fulltime op het schrijven te storten, maar nu toch echt vier volle weken niet werkt aan haar roman.

Om misverstanden te voorkomen: deze tussenfase is geen vakantie. Ik doe van alles (daarover hieronder👇🏻 meer), en ook al werk ik niet aan mijn boek, deze weken zijn van groot belang voor het schrijfproces.

Vier weken lang neem ik afstand van het verhaal, zodat ik er straks met een frisse blik naar kan kijken en me in februari weer op het schrijven kan storten.

Daarnaast laad ik op, omdat de ‘schrijfweken’ die ik net achter de rug heb behoorlijk intensief zijn.

Als ik aan het manuscript werk, sluit ik me af van de wereld. Ik schep een eigen werkelijkheid en verlies me in mijn fantasie. Een paar weken achter elkaar werk ik iedere dag urenlang met volle concentratie aan het verhaal.

Mijn complete ziel en zaligheid stop ik erin, totdat ik letterlijk niet meer kan, geen letters meer op papier krijg en hunker naar de tussenfase waarin ik me op dit moment bevind en weer terugkeer naar de wereld waarin het grootste deel van de mensheid zich bevindt.

Ik maak lange (strand/bos/platteland)wandelingen en verslind boeken. Ik reis af naar Groningen voor een bingeweekend met vriendin Daantje, ga winterkamperen met mijn vriend (jawel, in mijn caravan), ik verf kasten, haal koffie’s to go en eet bij familie en vrienden.

Daarnaast doe ik suffe administratieve klussen (van btw-aangifte tot het versturen van enkele facturen), heb ik me aangemeld bij De Schrijverscentrale en ben ik bezig met het verzamelen van alle proza en poëzie die ik de afgelopen jaren schreef. En da’s naast een leuke, een giga grote klus.

In een volgende aflevering vertel ik meer over zowel de Schrijverscentrale, als de berg proza en poëzie die ik momenteel verzamel, lees en bijschaaf. En wat ik daar mee van plan ben.

Voor nu een fijne dag, veel liefs en tot de volgende!
Liselotte

Psst! Je las net aflevering 6 van Nieuwsletters van Lies. In die nieuwsbrief schrijf ik wekelijks over de weg naar mijn tweede roman. Wil je je abonneren op mijn nieuwsbrief? Dat kan via deze link.

2 Antwoorden op “Welkom in de wondere wereld van ‘de tussenfase’”

  1. Wat een leuk dagboek Liselotte! Mooi geschreven en met Verve. Mooie inhoud en een schrijver die overleeft en een inkijkje geeft in haar leven en de dagelijkse beslommeringen die bij het schrijvers vak horen en de onzekerheden die mee spelen. Het is heel mooi om je te volgen. Eerlijk gezegd is mijn laatste boek wat ik kocht my life in Dire Straits van John ILLsley, de bassist van Dire straits. Een persoonlijk boek waar ik in begonnen ben, en mijn eerste Ebook. Op een tablet.
    Lezen deed ik als kleine jongen al graag en nam vaak al zo’n 8 boeken mee naar huis als puber / jong volwassene in plaats van de standaard 3 😉

    Veel succes met het voltooien van je Roman!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.