Ik kies voor de liefde

Begin dit jaar schreef ik een bericht waarin ik aankondigde na een jaar ‘offline’ te zijn geweest, terug te keren in de online journalistiek

In februari begon ik als digitaal strateeg bij het Algemeen Dagblad. De rentree was overweldigend, het contrast met het kluizenaarsleven van een schrijver ongekend groot. 

De afleiding van die nieuwe baan was aangenaam in de aanloop naar het uitkomen van mijn debuutroman Waar ik liever niet kom, wat met stip de spannendste en grootste gebeurtenis in mijn leven is.

Het verlangen naar vertraging dat me destijds deed besluiten mijn baan bij NU.nl op te zeggen en een boek te schrijven, bleek niet tijdelijk. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Soms zong het op de achtergrond, op andere dagen overschreeuwde het alles en iedereen. 

Iedere week ontvluchtte ik op donderdagavond het hectische redactieleven en trok ik me tot zondagavond terug op het platteland, waar tijd niet bestaat. Midden in de natuur, omringd door dieren zat ik bij een vuurtje en keek ik tot diep in de nacht naar de heldere sterrenhemel en de maan.

Ik legde een tuin aan, maakte eindeloos lange wandelingen en galoppeerde door de bossen op een paardenrug.

Daar, in het prachtige Overijsselse Salland, ontstond het idee voor mijn tweede roman. In september zette ik de eerste hoofdstukken op papier.

De heimwee naar de plattelandsrust en het schrijven, die ik al die tijd op maandag voelde, werd met de week sterker.

Ik kwam tot de conclusie dat mijn baan niet te combineren is met het schrijven van boeken, en daarom eindigt mijn avontuur bij het Algemeen Dagblad nog voor het einde van het jaar.

Vanaf december richt ik me weer volledig op mijn allergrootste liefde en werk ik vanuit mijn huis op wielen aan mijn tweede roman.

Pssst! De eerste druk van Waar ik liever niet kom is bíjna uitverkocht. Je bestelt een exemplaar via deze link en kunt hier een recensieoverzicht bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.