Mijn boek als inspiratie

Een boek dat me raakt ontkomt niet aan ezelsoren en met potlood getekende hartjes in de kantlijn. Ik blader het zo nu en dan door, herlees zinnen, alinea’s of complete bladzijden. Zo’n boek zet me aan het denken, ik leen het uit aan vrienden en ga erover in gesprek. En vaker dan eens inspireert het me voor het schrijven van een artikel, gedicht of (kort) verhaal.

Sinds het uitkomen van mijn debuutroman wordt er openlijk over gesproken in tijdschriften, op boekenblogs en sociale media. Daarnaast hebben honderden exemplaren van Waar ik liever niet kom een plek gevonden in boekenkasten van voor mij onbekende huiskamers. Met misschien wel onderstreepte zinnen of omgevouwen bladzijden. Wordt er over mijn boek gesproken aan keukentafels of in cafés.

Vandaag stuurde journalist Malu Kirschbaum me een link van een artikel dat ze schreef voor Bedrock. Ze vertelde me hoe het idee voor het verhaal over vertraging ontstond na het lezen van mijn roman. Mijn boek als inspiratie. Ik ben er nog altijd een beetje stil van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.