Binnenkijken in mijn oldtimer caravan

Sinds deze zomer woon ik weer parttime in het oosten, in een oude caravan op het platteland. Omdat ik steeds vaker verlang naar mijn geboortegrond, omdat het er zo prachtig is én omdat er geen betere plek is om te schrijven.

Ik gaf Janneke Pol – Olthof van indebuurt.nl een kijkje in en rond mijn caravan, hieronder👇🏼👇🏾 kun je meekijken en lezen over mijn weekendhuis op wielen, waar ik werk aan mijn tweede roman.

‘In deze oldtimer caravan schrijf ik mijn romans’

Als schrijver heeft ze een plek nodig om zich terug te trekken. “Maar mijn debuutroman is net uit, dus een huisje in Frankrijk zit er nog niet in”, dacht Liselotte Idema. Wat wel haalbaar was? “Een huis op wielen, met een simpele veranda op het land van familie op het Deventerse platteland.” Ze leidt ons even rond.

Een tijdje geleden kon je al lezen waar Liselotte Idema (33) graag verblijft als ze in Deventer is, namelijk in een oude caravan op het platteland. Nu vertelt ze meer over dat plekje. “Ik houd van uitersten, ben net zo dol op de hectiek van de stad, als de rust van het platteland. Ik zeg vaak dat dat komt doordat ik het eerste deel van mijn jeugd in Deventer woonde, en het tweede deel op een boerderij.”

Terug naar Deventer
Ook al woont ze er al veertien jaar niet meer en woont ze momenteel in Utrecht, Liselotte is altijd blijven terugkomen in Deventer. “De spectaculaire luchten als de zon onder gaat, de hazen en herten langs de bosrand, de weilanden vol grazende koeien: het is hier prachtig. Een perfecte plek om mijn hoofd leeg te maken, mijn gedachten te ordenen én om te schrijven. Omdat ik op de boerderij van mijn familie geen plek had waar ik me kon terugtrekken, en altijd op bezoek was, boekte ik een paar keer per jaar weekendjes weg naar soortgelijke bestemmingen om te schrijven. Vrijwel altijd sliep ik in simpele, kleine huisjes in de natuur. Omdat zo’n onderkomen kopen geen optie is, vroeg ik eens grappend aan mijn moeder en haar man: kan ik bij jullie zo’n plekje maken voor mezelf? Dat kon wel, genoeg ruimte.”

Tinyhouse, pipowagen of stacaravan
Toch ging Liselotte niet meteen aan de slag. “Ik wist niet wat ik wilde kopen of maken: een tinyhouse, een pipowagen of een stacaravan? Ook al deed ik wel research, ik zette niet door. Tot dit jaar. Ineens wist ik dat het een caravan moest worden. Ik vond deze Adria uit de jaren ’70 op Marktplaats en was meteen verkocht. Ik vroeg mijn moeder en stiefvader of het aanbod voor het stukje grond nog steeds gold en voilà: dat was het begin van mijn weekendhuis op wielen.”

Het complete artikel (met foto’s van mijn weekendhuis op wielen) lees je hier.

Eén antwoord op “Binnenkijken in mijn oldtimer caravan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.