In gesprek met indebuurt Deventer

Janneke Pol van indebuurt Deventer interviewde mij over Waar ik liever niet kom en mijn liefde voor mijn geboortegrond. Mét foto voor mijn weekendhuis op wielen.

Liselotte (33) schreef haar eerste roman: ‘Veel backpackers zien de hele reis door hun telefoon’

Het was al jaren de droom van Liselotte Idema (33) om eens een roman te schrijven en nu vond ze de perfecte aanleiding: haar wereldreis. “Ik prikkel lezers om hun zintuigen meer te gebruiken.”

‘Waar ik liever niet kom’ heet de debuutroman van Liselotte. Het is niet alleen maar een mooi leesverhaal, haar bedoeling is om lezers aan het denken te zetten. “Je ziet wel wereldreizigers die erg veel bezig zijn met social media, ze maken enkel foto’s om te kunnen delen op Instagram. Ik wil mensen graag prikkelen om juist gewoon eens te dwalen en al je zintuigen te gebruiken.”

Dit doet ze aan de hand van het verhaal van de 28-jarige Caroline, die al haar vrienden ziet vertrekken om te gaan backpacken. Terwijl Caroline zo’n reis in eerste instantie maar niets vindt, besluit ze tóch te gaan wanneer haar relatie uitgaat. Ze neemt een rugzak en een stapeltje vergeelde brieven mee naar Thailand. Om antwoorden te krijgen op de vragen die brieven oproepen, moet ze doorreizen naar een eiland. En daar begint haar avontuur. Het verhaal neemt je niet alleen mee op reis, maar ook in de psychologische ontwikkeling die de hoofdpersoon ondergaat.

Het hele interview lees je hier.

Eén antwoord op “In gesprek met indebuurt Deventer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.