Interview in de Boekenkrant: ‘Je kunt er ook écht bij zijn’

Renske Immink van de Boekenkrant interviewde me over Waar ik liever niet kom. Hieronder een fragment uit het interview. Het complete interview lees je hier, of in de papieren versie van de Boekenkrant die de hele maand juni gratis af te halen is bij de lokale boekhandel.

…Caroline maakt tijdens haar reis steeds minder gebruik van Instagram en begint zich er zelfs aan te ergeren hoe belangrijk het voor de meeste mensen is. Idema zelf ondervond ook de grote rol van Instagram. ‘Ik kwam er op een gegeven moment achter dat mensen niet eens meer vroegen: “Wat is je telefoonnummer?”, maar: “Hoe vind ik je op Instagram?”. Als ik aan ze vroeg of ze iets leuks gedaan hadden en waar ze waren geweest, pakten ze hun telefoon en lieten ze alle foto’s zien die ze hadden gemaakt.’ 
Caroline komt op meerdere plekken. Overal hangt een andere sfeer en een andere geur. Juist datgene wat je niet ervaart door naar een foto te kijken, wordt in ruime mate beschreven. ‘Het begon mij heel erg tegen te staan dat mensen niet meer op reis gingen om verbonden te zijn en avontuur te vinden, maar dat ze van tevoren al precies hadden bedacht waar ze zouden staan en hoe ze dan een foto zouden maken,’ legt de schrijfster uit….

Eén antwoord op “Interview in de Boekenkrant: ‘Je kunt er ook écht bij zijn’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.