Op indebuurt Utrecht vertel ik over Waar ik liever niet kom

Mijn blog Liefs uit Utrecht verkocht ik in 2016 aan DPG Media Nederland. Diezelfde site toverde ik om naar indebuurt Utrecht, destijds de tweede indebuurt-stad. Toen ik merkte dat die baan het niet was voor mij, besloot ik de wereld over te reizen. Tijdens die reis ontstond het allereerste idee voor mijn debuutroman Waar ik liever niet kom. Inmiddels is het ruim drie jaar later: indebuurt.nl is er in meer dan dertig steden en mijn boek ligt o.a. bij Broese. Dat ik op indebuurt vertel over mijn boek, voelt daarom extra bijzonder.

Utrechtse Liselotte schreef een roman over backpacken: ‘Het heeft subtiele verwijzingen naar Utrecht’

Misschien denk je bij het horen van de naam Liselotte Idema (33): waar heb ik die eerder gehoord? Het kan dat je de Utrechtse kent van haar blog Liefs uit Utrecht, die vandaag de dag beter bekend is als indebuurt Utrecht! Inmiddels schrijft Liselotte niet meer voor indebuurt, wel is ze nog actief in de journalistieke wereld. Onlangs kwam een grote droom uit: het uitbrengen van een eigen boek.

Het schrijven van een boek was iets dat Liselotte altijd al wilde doen. Toch durfde ze het niet eerder: “Ik vond dat ik te jong was en te weinig ervaring had.” Door de hoeveelheid artikelen die ze dagelijks produceerde tijdens haar werk in de online journalistiek, raakte Liselotte haar liefde voor schrijven kwijt. Ze nam een drastische beslissing. “Ik nam ontslag en boekte een enkele reis naar de andere kant van de wereld. Ik had geen idee hoelang ik weg zou blijven.” Het eerste moment waarop ze weer tot rust kwam, was op Sumatra. “Toen ik daar in een bootje op een meer zat – ik was toen ongeveer een maand op pad – besefte ik: ik weet wie ik ben en wat ik wil. Daar hervond ik mijn liefde voor schrijven.”

Vertraging
Begin 2019 was haar geld op en kwam ze terug naar Nederland, waar ze aan de slag ging bij een online nieuwsredactie. “Een leuke baan, maar de hectiek begon me tegen te staan en het verlangen naar vertraging werd steeds groter. Het allertraagste wat ik kon bedenken was het schrijven van een boek. Toen dacht ik: f*ck it, ik ga het gewoon doen!”

Voor haar roman gebruikte ze landen die ze bezocht tijdens haar wereldreis. “Ik wilde dat het dicht bij mezelf stond, maar niet over mezelf ging. Ik koos locaties uit en bedacht er een verhaal omheen Dat was een proces: die puzzelstukjes vielen steeds meer op hun plaats.”

Het complete interview lees je hier.

Eén antwoord op “Op indebuurt Utrecht vertel ik over Waar ik liever niet kom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.