Reportage Perfect strangers Flow #1, 2021

Een praatje maken met een voorbijganger levert je een klein avontuur en een bredere blik op, ervaart journalist Liselotte Idema. Juist in deze tijd, waarin we allemaal wat meer op onszelf zijn.

Of ik nou in het centrum van Amsterdam loop, een broodje eet in het Utrechtse Majellapark bij mij om de hoek of een pak melk koop in het dorp waar mijn moeder en haar man wonen: ik maak een praatje met mensen die ik niet ken. Dat doe ik niet bewust en ik denk er ook niet over na, het gebeurt gewoon. Een paar weken geleden reed ik met een vriendin langs een weiland in het buitengebied van Deventer. Vlak naast de weg likte een koe haar net geboren kalfje schoon. We waren ontroerd en zetten de auto aan de kant van de weg om te kijken. Ook de boer kwam aangelopen en volgens hem zag het er allemaal goed uit. Hij vertelde over het ras en het toekomstperspectief van het dier: het is gefokt voor de slacht en zal belanden in de supermarktschappen. Een realitycheck die me met beide benen op de grond zette…

Verder lezen? Het complete artikel vind je in Flow #1, 2021 (de editie is online te bestellen). Op de site van Flow publiceerden ze een heel korte versie van het artikel.