Ook dit is herfst

Het zachte licht van de herfstzon knipoogt door de wiegende boomtoppen in het park en bereikt onze bleke neuzen. Niet meer zo jongemannen gooien jeu des boules ballen in het grint achter de heg, slechts hun schouders en hoofden zijn zichtbaar. Emotionele reacties overstemmen het geluid van de zachte landing van de ballen na iedere worp. Kinderen spelen verstoppertje in de verkleurende struiken, om later giechelend met een oranje herfstblad in het haar uit de bosjes tevoorschijn te komen. Een vrouw passeert, ze glimlacht en complimenteert ons met onze keuze voor juist dit beschutte bankje in de zon. En wij, wij zitten gewoon daar. Met onze jassen open, een thermosfles naast ons en een kop dampende thee in de hand. We praten over het leven en de liefde, flirten terug naar de langzaam zakkende zon die nog altijd oogcontact maakt. We koesteren dat wat er is, dromen en fantaseren over dat wat er wellicht komen gaat.